Vad gjorde Orfeus i Underjorden?

Vårt spex 2015 handlade om Orfeus och Eurydike. Deras romantiska möte och bröllop i Arkadien slutar tragiskt med att Eurydike blir biten i hälen av en giftig orm och dör på deras bröllopsdag.

Orfeus - som ser hur Eurydike dras ner till Dödsriket, Hades - är otröstlig och förbannar gudarna.

Guden Amor kommer och uppmanar Orfeus att försöka leta upp Eurydike och då utnyttja sin underbara röst, som är en gudagåva.

På sin väg mot Hades möter Orfeus diverse figurer, som försöker hindra honom att komma fram.

Först gäller det att ta sej över floden Styx. Färjekarlen Karon protesterar, men ger med sej till sist.
Sisyfos vill inte heller släppa fram Orfeus, men bevekas av hans sång.
Danaiderna - som alla har mördat sina makar - skulle gärna vilja ha en sån här liten godbit...
Den vrålhungrige Tantalos utsätts för många frestelser, men får inte tag i någon mat utan får fortsätta att hungra och törsta.
I Underjorden härskar dödsguden Hades.
Dödsgudinnan Persefone tjusas av Orfeus och hans sång.

Trots att Hades från början är helt emot att Orfeus ska få hämta hem sin Eurydike, går han till sist med på detta och leder Orfeus till De Saligas Ängder, där Eurydike befinner sej. Villkoret är dock att Orfeus inte får titta på sin hustru innan de är åter i Arkadien.

På färden mot Arkadien träffar Eurydike Sisyfos vid sin stenbumling, men också de tre grekiska hjältarna Herkules, Akilles och Odysseus. Alla tre är mycket intresserade av Eurydike.

Äntligen framme i Arkadien, men Orfeus är otålig och vänder sej för tidigt och tittar på sin älskade.  Hur slutar det då?!!

Senaste kommentarer

12.01 | 17:40

Hej Carina! Så kul att du är intresserad av teater. Eftersom jag inte vet din ålder, kan du kontakta Lena Landgren, 0703-179542, el. lena_landgren@hotmail.com.

10.01 | 17:15

Hej undrar om det finns någon teatergupp på kvällarna man kan vara med i carina

07.04 | 10:35

Hej! Tack för att ni är intresserade av vår teater. Jag har själv inte läst magasinet, men ska kolla detta. Våra föreställningsdagar är 26-27/5, 2-3/6, 16-17/6.

04.04 | 19:30

Hej, vi planerar att gå med den 9/6 som det är en föreställning enligt jubileumsmagasinet. Men enligt hembygdsparkens kalender är där inget den 9e och 10e juni?