Det svänger om Mackie Kniven ...

Uti havet simmar hajen ...
Med några års mellanrum och när ensemblen är stor, tar vi fram favoriten "Mackie Kniven". Detta är vår version av Bertolt Brechts Tolvskillingsopera, som i sin tur bygger på John Gays 300 år gamla operaparodi The Beggers Opera. Kurt Weill har komponerat musiken till Brechts version och vi använder de mest populära sångerna samt en hel del andra melodier för att nå en bred publik.

En av våra verkligt skönsjungande "hajar"

Detta är ingen typisk opera. Verket består till mer än hälften av talade repliker. Det är både djupsinnigt och humoristiskt och vi har naturligtvis spexat till det ytterligare ...

"Vi ska råna banker och butiker här i sta'n"

Vi rör oss bland gangsters, tiggare, poliser och syndiga damer

Falskmyntar-Mattias: "Snuten kommer!" Mackie: "Lugn, det är bara min kompis, polischefen"

Jennys bordell är ett kärt tillhåll ...


Det handlar bl.a. om relationerna mellan tre män i Londons slumkvarter: Gangsterbossen McHeath (Mackie), polischefen Brown (Tiger-Brown) och tiggarkungen Peachum. Och allt kretsar kring Mackies förhållande till tre kvinnor. Det är tiggarkungens dotter Polly, som också är Mackies fru, och polischefens dotter Lucy, som bär på Mackies barn, samt Jenny, hans gamla älskarinna, som nu har "öppnat eget" och driver en bordell. Alla tre älskar förstås Mackie.

Polly: "Vad gör fröken hos min man?" Lucy: "Han är inte din man mer än nån annans. Han är min karl !!

Tiggarkungen Peachum

Gänget från en av våra tidigare föreställningar

Senaste kommentarer

12.01 | 17:40

Hej Carina! Så kul att du är intresserad av teater. Eftersom jag inte vet din ålder, kan du kontakta Lena Landgren, 0703-179542, el. lena_landgren@hotmail.com.

10.01 | 17:15

Hej undrar om det finns någon teatergupp på kvällarna man kan vara med i carina

07.04 | 10:35

Hej! Tack för att ni är intresserade av vår teater. Jag har själv inte läst magasinet, men ska kolla detta. Våra föreställningsdagar är 26-27/5, 2-3/6, 16-17/6.

04.04 | 19:30

Hej, vi planerar att gå med den 9/6 som det är en föreställning enligt jubileumsmagasinet. Men enligt hembygdsparkens kalender är där inget den 9e och 10e juni?