Himmel och Helvete....

 

Storyn är "hemgjord", d.v.s. en "Persson-produktion", men den är baserad på massor av historiska fakta om mer eller mindre heliga helgon och några ganska så blodiga drottningar, som hamnat i Helvetet. Dessa trivs emellertid inte där i värmen, utan krånglar sej upp till Himlen. Med lock och pock förmår dom Sankte Per att glänta på Pärleporten. Följ vår bildberättelse nedan!

 

 

I Helvetet regerar Djävulen med sina svarta änglar.

Hantlangarna har släpat in en mystisk ryss. Dom hittade honom halvdränkt vid en sjö. Det visade sej vara Rasputin.

Några drottningar från 1500-1700-talen, som hamnat i Djävulens gryta p.g.a. diverse bravader under sin tid på jorden, har tröttnat på Djävulen och hettan i hans tillhåll och beslutar sej för att försöka ta sej in i Himlen.

Det är Elisabeth I, Maria den blodiga, Maria Stuart och Katarina den stora.

Djävulen lockar...
...och pockar...

... men det hjälper inte. Drottningarna följer Vintergatan och får hjälp av en komet. Snart står de utanför Pärleporten och försöker få Sankte Per att öppna.

"Oh så härligt i Himmelska landet..."

Helgonen fröjdar sej i Himlen och där är det lugn och ro. Man sjunger och spelar på harpa och frid råder.

Emellanåt får Heliga Birgitta uppenbarelser!

Här delar hon med sej till Ärkeängeln Gabriel, Jeanne d'Arc, Jungfru Maria, en Ängel och Sankta Anna.

Maria och Gabriel minns hur det var en gång. Men hur var det egentligen?

Partenogenés??

När det bankar på Pärleporten och de syndiga drottningarna vill komma in, protesterar Helgonen. Men Sankte Per, som tycker om kvinnlig fägring, har ju ändå hand om nyckeln till Himmelriket och kan tänka sej att släppa in dom. Gabriel är egentligen av samma mening. De andra Helgonen är chockade.

Kleopatra har smugit sej in i Himlen, till Marias stora missnöje!

Kleopatra förklarar sitt ärende. Hon letar efter Ceasar, den ende man hon någonsin älskat. Hon hoppas hitta honom i Himlen, eftersom han inte fanns i Helvetet.

Sedan blir det både konfrontationer och försoning och alla tar slutligen Regnbågen neråt, för att rätta till diverse missförhållanden på jorden.

Senaste kommentarer

12.01 | 17:40

Hej Carina! Så kul att du är intresserad av teater. Eftersom jag inte vet din ålder, kan du kontakta Lena Landgren, 0703-179542, el. lena_landgren@hotmail.com.

10.01 | 17:15

Hej undrar om det finns någon teatergupp på kvällarna man kan vara med i carina

07.04 | 10:35

Hej! Tack för att ni är intresserade av vår teater. Jag har själv inte läst magasinet, men ska kolla detta. Våra föreställningsdagar är 26-27/5, 2-3/6, 16-17/6.

04.04 | 19:30

Hej, vi planerar att gå med den 9/6 som det är en föreställning enligt jubileumsmagasinet. Men enligt hembygdsparkens kalender är där inget den 9e och 10e juni?